چین با انجام موفقیتآمیز نخستین عملیات سوختگیری ماهواره در مدار، گامی بلند در رقابت فضایی برداشته است. این ماموریت مخفی چین در فضا چه تاثیری بر آینده سفرهای بین سیارهای دارد؟
چین در یک عملیات فضایی تاریخی و پنهان، برای نخستین بار در جهان موفق به سوختگیری یک ماهواره در مدار زمین شده است. این دستاورد بزرگ که جزئیات آن به تازگی فاش شده، یک نقطه عطف در فناوریهای فضایی محسوب میشود و میتواند موازنه قدرت را در این عرصه به نفع پکن تغییر دهد.
این عملیات پیچیده نهتنها توانایی چین را برای افزایش طول عمر ماهوارههایش به نمایش میگذارد، بلکه یک گام کلیدی برای پشتیبانی از ماموریتهای بلندپروازانه در اعماق فضا مانند سفر به مریخ است؛ فناوری که آمریکا و اسپیس ایکس نیز به شدت دنبال آن هستند.
عملیات پیچیده ماهوارههای شیجیان در مدار زمین
طبق گزارشها، دو ماهواره چینی به نامهای شیجیان ۲۱ و شیجیان ۲۵ در مدار ژئوسنکرون (مدار زمینثابت) به یکدیگر متصل شدهاند. سپس یکی از ماهوارهها دیگری را سوختگیری کرده است. این عملیات یک نقطه عطف چشمگیر است که تاکنون هیچ کشور دیگری به آن دست پیدا نکرده بود. اگرچه سازمان فضایی چین این عملیات را رسما تایید نکرده اما یک شرکت آمریکایی ناظر فضا، نزدیک شدن این دو ماهواره را ثبت کرده است.
شرکت آمریکایی COMSPOC که در زمینه نرمافزارهای آگاهی موقعیتی فضا فعالیت دارد، اعلام کرد دادههای حسگر نوری نشان میدهند ماهوارههای شیجیان ۲۱ و ۲۵ برای مدتی طولانی به صورت بصری با هم ادغام شده بودند. این شرکت با اشاره به زمان طولانی عملیات نزدیک شدن، احتمال اتصال و پهلوگیری دو ماهواره را بسیار بالا دانست. جالب اینکه حین این مانور، دو ماهواره جاسوسی آمریکا نیز در نزدیکی آنها در حال نظارت بر این رویداد بودند.
چرا این ماموریت مخفی چین در فضا یک پیروزی استراتژیک است؟
اهمیت این فناوری در عملیاتهای مداری و پروازهای فضایی انسان نهفته است. موشکهای سرنشیندار بیشتر سوخت خود را برای رسیدن به مدار مصرف میکنند. بنابراین سوختگیری مجدد برای تامین انرژی فضاپیماها جهت سفر به اعماق فضا ضروری خواهد بود. این دقیقا همان فناوری است که برنامههایی مانند استارشیپ اسپیس ایکس برای سفر به مریخ به آن نیاز حیاتی دارند.
- ماهواره کوانتومی جدید چین بههیچ عنوان هک نمیشود!
- سقوط ماهواره چینی صحنه هایی بی نظیر در آسمان شب خلق کرد
- استقرار ابرکامپیوتر هوش مصنوعی چین در فضا ؛ جاهطلبی فضایی یا جنون نظامی؟
- شاهکار مهندسی چین در ورود به مدار ماه با مصرف سوخت کم و یک منظومه فضایی جدید
- پروژه مخفی چین برای قطع اینترنت جهانی لو رفت!
ماهواره شیجیان ۲۱ پیش از این نیز در سال ۲۰۲۲ یک عملیات پیچیده انجام داده بود. این ماهواره به یک ماهواره مسیریابی از کار افتاده چینی متصل شد و آن را به یک مدار قبرستانی (محلی برای ماهوارههای مرده) منتقل کرد.
شیجیان ۲۱ در آن عملیات بیشتر سوخت خود را مصرف کرده بود. حالا به نظر میرسد این ماهواره با موفقیت توسط شیجیان ۲۵ سوختگیری شده تا این ماموریت مخفی چین در فضا به یک موفقیت کامل و بینقص تبدیل شود.
0 نظرات